Bijverdienste Blog

Deze website is te koop. U kunt ons contacteren om een bod uit te brengen en uw nieuwe project te starten.

Verdien Goud met Jouw Grafisch Talent in Kinderboekenland

Verdien Goud met Jouw Grafisch Talent in Kinderboekenland

Ken je dat gevoel? Dat je meer wilt doen met jouw grafisch ontwerp skills? En hé, wat zou het toch lekker zijn als dat extra zakcentje zomaar jouw kant op komt rollen, nietwaar? Nou, zet je schrap. Ik neem je mee op avontuur in de magische wereld van kinderboeken! Waar jouw creativiteit niet alleen de kleintjes betovert, maar ook jouw portemonnee spekt. Klaar voor?

Licht uit, spot aan: Jouw Ontwerp Talent!

Werk jij al jaren met Illustrator of Photoshop en zijn vectoren en pixels zeg maar echt jouw ding? Mooi! Kinderboeken zijn namelijk niet alleen maar over tekst. Die prachtige platen, weet je nog, waar wij vroeger met open mond naar keken? Die kunnen van jóuw digitale pen komen!

Wat maakt kinderboekillustraties uniek?

 • Expressie: Kinderboeken zitten vol met emotie. Een frons hier, een giechel daar. Snap je de vibe?
 • Kleurrijk: Geen saaie bedoening hier. Color your world… en die van de kleintjes!
 • Dynamisch: Elk plaatje vertelt een stukje van het verhaal. Interactie tussen tekst en beeld, snap je?

Zo’n illustrator als jij, met een oog voor detail en gevoel voor storytelling, die kan dit. Geloof me.

Aan de Slag: Jouw Eerste Kinderboeken Project

Okay, de kogel is door de kerk. Jij gaat dit doen! Maar eh… hoe begin je? Simpel:

Portfolio Up en Running!

Begin met wat voorbeelden te maken. Kinderboeken zijn een breed genre, dus laat je gaan! Monsters, prinsessen, ruimteschepen – lekker divers houden. En dan:

 • Online plaatsen: Maak een online portfolio. Websites als Behance of je eigen Instagram kunnen prima dienen als jouw digitale etalage.
 • Lokale bekendheid: Ga ook offline te werk. Bezoek scholen, bibliotheken, en laat zien wat je kunt! Visitekaartje? Check!
 • Feedback: Wat zeggen vrienden, familie en professionals? Luister en leer!

Netwerken en socializen

Netwerken, jongen. Het is wie je kent én wie jou kent. Dus, ga naar boekenbeurzen, schrijvers- en illustratorenevents. Vriendschappen sluiten, en wie weet rol je zo je eerste klus binnen.

Zeg, je bent goed online connecties aan het maken, toch? Instagram, Twitter, LinkedIn… jouw werk moet gezien worden! En vergeet niet te interacteren. Comment, like, en share als een pro.

Samenwerken met Schrijvers: Een Handige Handleiding

Stel, je hebt beet. Een schrijver ziet jouw werk en denkt “Bingo!”. Klinkt goed! Maar hoe zorgen jullie samen voor een spetterend boek?

De Gouden Samenwerking

 • Communicatie: Praat, babbel, discussieer – zorg dat je een goed beeld hebt van wat de schrijver voor ogen heeft.
 • Contract: Saai, maar nodig. Zorg dat alles op papier staat: deadlines, betaling, auteursrechten. Voorkomt een hoop gedoe!
 • Feedback ronde(s): Jouw plaatjes moeten het verhaal complimenteren. Betrek de schrijver bij jouw proces – Zo kom je tot het beste resultaat.

En hey, soms krijg je te maken met lastige klanten. Geen paniek. Adem in, adem uit, en herinner jezelf: klant is koning, maar jij bent de professional.

Freelance of In-house: Jouw Werkplek, Jouw Keus

Zo, freelance de wijde wereld in of liever een vaste plek waar je kinderboeken tot leven brengt? Het kan allebei.

Freelance Vrijheid

Als freelancer heb je vrijheid zat. Jij kiest je klanten, jouw uren, jouw werkplek. Maar vergeet niet:

 • Discipline: Zorg voor een strak schema. Deadlines wachten op niemand, ook jou niet!
 • Administratie: Oh joy. Facturen, belastingen… Maar hé, het hoort erbij.
 • Zelfpromotie: Kan niet genoeg benadrukt worden. Aan de bak met die marketing skills!

In dienst? Ook Lekker!

In-house bij een uitgeverij werken heeft ook z’n charme. Je werkt nauw samen met schrijvers, redacteuren, en andere creatieven. Plus, je hebt een stabiel inkomen en collega’s om koffie mee te leuten.

Financiële Wijsheid voor de Grafisch Ontwerper

Geld, doekoe, poen. Belangrijk spul. Hoe zorg je nou dat jouw bijverdienste ook echt wat oplevert zonder dat je uitgebuit wordt?

Prijzen bepalen: Wat ben jij waard?

Laat je niet onderbetalen. Kijk wat gebruikelijk is in de industrie en pas daar jouw tarief op aan. Je bent goud waard en jouw werk dus ook.

Extraatjes Binnenharken

Geld verdienen met grafisch ontwerp kan ook passief. Denk aan royalties voor elk verkocht boek, of misschien verkoop je wel prints van je werk. Kassa!

Een buffer opbouwen

Tijden van overvloed zijn mooi, maar er zijn ook magere maanden. Zorg voor een spaarpotje. Zo kun je blijven illustreren, ook als het even wat minder gaat.

Stap in en laat je fantasie de vrije loop!

Dus, nu je het weet, waar wacht je nog op? Je hebt de skills, de passie… Het is tijd om de wereld te laten zien wat jij in huis hebt. Pak je digitale kwast en maak die kinderboekenwereld een stukje mooier en je portemonnee een stukje dikker.

Ik zeg: actie!

Bijverdienste.com: waar jouw grafisch ontwerp-talent en bijverdiensten elkaar ontmoeten! En zeg eens eerlijk, wie wil nou niet lekker bijverdienen door dag in dag uit in een kleurrijk sprookje te leven?

Laat de magie beginnen en zet die eerste stap naar jouw bijverdienste als kinderboekillustrator. Vragen, successen, avonturen? Deel het met ons onderaan de pagina. Samen maken we van jouw droom een succesverhaal!

Meer artikelen